Pályázatok

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02455

A Matyó és Takács Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. szécsényi telephelyének infrastrukturális fejlesztéséhez, valamint eszközbeszerzéséhez 2022.01.19.-én támogatási kérelmet nyújtott be. A Pénzügyminisztérium, mint Támogató 2022.02.16. napján a projekt megvalósításához 125, 299 millió forint összegű feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást ítélt meg. A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02455 azonosítószámú projekt, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Jelen projektben szereplő fejlesztéssel a Matyó és Takács Kft. az egyre növekvő keresletet kívánja Észak-Magyarországi régióban található Szécsényben építendő csarnok épülettel kiszolgálni. Az ingatlanberuházáson túl a projekt tartalmaz megújuló energiaforrást hasznosító technológia bevezetését is az építendő ingatlan vonatkozásában, így kerül kiépítésre napelemes rendszer, valamint hőszivattyú rendszer.

A teljes költségvetés 5,75 %-a eszközbeszerzésre, 63,8 %-a ingatlan beruházásra, 15,12 %-a megújuló energiaforrást hasznosító technológia kiépítésére, 15,08 %-a tanácsadásra, 0,25 %-a felhőszolgáltatásra fordítódik.

A beruházás várható kezdete: 2022.05.01., a projekt várható fizikai befejezése: 2024.04.30.

 

 

 

A Matyó és Takács Kft. fő tevékenysége a burkolat nagykereskedelem, azaz B2B hidegburkolati kereskedelem. Nagyon fontos ennél a tevékenységnél a partnerek gyors és precíz kiszolgálása. A jelen pályázatban szereplő ingatlan fejlesztés is ennek a folyamatnak a fejlesztésére irányul. Az új ingatlan segítségével egy Észak-Magyarországi elosztó központot szeretnénk megvalósítani Szécsényi fióktelepünkön, ami lehetőséget adna új belföldi és nemzetközi régiók kiszolgálására

 

Projekt részletes bemutatása

Tanácsadás szolgáltatás igénybevétele:

A szervezeti tanácsadás segítségével szeretnénk, hatékony, stabil és terhelhető versenyképes irodai és értékesítői csapatot felépíteni.

A tanácsadás segítségével növelni tudjuk az employer brandinget, a munkavállalói lojalitás, ami hatékony és effektív munkavégzéshez vezet.

Ezen felül a tanácsadás szolgáltatástól az egység idő alatt elvégzett munka arányt is növelni kívánjuk, hiszen az elégedett munkaerő hatékonyabb és gyorsabb munkavégzésre képes.

 

Targonca beszerzése:

A targonca segítségével az árumozgatást szeretnénk felgyorsítani és hatékonyabbá tenni a raktározást új telephelyünkön is. Gyorsabban tudunk nagyobb mennyiségeket kiszolgálni, illetve hatékonyabban tudunk raktározni, aminek az az eredménye, hogy rudjuk növelni a gyártásnak szánt területeinket. Ezáltal technológiai fejlesztést eredményezve.

 

IT – felhőszolgáltatás – CRM:

Mivel a tevékenységet megvalósítani Szécsény fióktelepen kívánjuk végrehajtani elengedhetetlen, hogy az értékesítési, valamint a customer relationship management rendszerünk felhő alapon a gödi, valamint a szécsényi telephelyünkön egyaránt elérhető legyen. Így internetkapcsolat segítségével, a jelentős fizikai távolság ellenére valós idejű adatokkal, valós idejű online adatbázisban tudunk dolgozni.

 

Napelemes rendszer beszerzése:

A megnövekedett energiaárak, valamint a környezetszennyezés jelenlegi hatása fényében kívánjuk az építendő csarnok energiaigényét részben napelemes rendszerrel fedezni.

A megújuló energiaforrást hasznosító technológia jelentős mértékben csökkentené az újonnan épülő ingatlan energiaköltségét, ezáltal profitábilisabbá téve munkavégzésünket. Ezen felül hőszivattyús berendezést is kívánunk beszerezni jelen projekt keretei között, melynek energiaigénye viszont még jelentősebben indokolja a áramfogyasztás alternatív módszerrel történő kiváltását.

 

Hőszivattyú beszerzése:

A 600 nm területű csarnok, melyet jelen projekt keretei között kívánunk építtetni, fűtési és hűtési igénye magas.

Alternatív megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyús berendezéssel kívánjuk a csarnok fűtés/hűtés tevékenységét megoldani.

 

 

Ingatlan beruházás:

A Matyó és Takács Kft. fő tevékenysége a burkolat nagykereskedelem, azaz B2B hidegburkolati kereskedelem. Nagyon fontos ennél a tevékenységnél a partnerek gyors és precíz kiszolgálása. A jelen pályázatban szereplő ingatlanra vonatkozó fejlesztés is ennek a folyamatnak a fejlesztésére irányul. Az új épület segítségével egy Észak-Magyarországi elosztó központot szeretnénk megvalósítani, ami lehetőséget adna új belföldi és nemzetközi régiók kiszolgálására.

 

 

VEKOP-1.2.6-20-2020-00449

 

A támogatási szerződés száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00449

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A kedvezményezett neve: Matyó és Takács Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe: ,,Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések a Matyó és Takács Kft.-nél”

A támogatási szerződés szerinti támogatási összeg, millió forint esetén 2 tizedes jegyig kerekítve: 18 105 052 Ft

Támogatás intenzitás: 70,00%

Projekt tartalmának bemutatása:

 

A Matyó és Takács Kft. burkolólap kis és nagykereskedelemmel foglalkozik. Jelen pillanatban 70 viszonteladót és két barkácsáruház láncot, a Bauhaust és az Obit szolgálja ki az általa forgalmazott termékekkel. Gödön lévő kiskereskedelmi üzletünk a régióban élő és Budapestről kiköltöző magánszemélyeket, valamint a térségben tevékenykedő építőipari kivitelezőket célozza meg. Nagykereskedelmi területen jelenleg a lengyelországi Tubadzin és spanyolországi Grespania és Equipe burkoló anyag gyártókat forgalmazzuk. Célunk és alapelvünk olyan gyártókkal és nagykereskedőkkel együtt dolgozni, melyek folyamatosan tudják biztosítani az általuk gyártott vagy képviselt termékek mennyiségi és minőségi kiszolgálását. Jövőbeni terveink között szerepel további gyártók termékeinek felvétele a nagykereskedelmi kínálatunkba. A pályázat segítésével szeretnénk beszerezni egy 2.5 tonna teherbírású kültéri targoncát, egy gyalog kíséretű 1.6 tonna teherbírású targoncát, egy 828 darab euró paletta tárolására alkalmas ipari polcrendszert, egy hőszivattyút, ami temperálja a raktárunkat, illetve 3 db digitális kézi vonalkódolvasó számítógépet.

            A jelenlegi targonca kapacitásunkat az új gépek beszerzésével a duplájára tudnánk növelni, ami arányosan a duplájára gyorsítani a kiszolgálási és készletkezelési sebességünket. Az ipari, 3 szintes, összesen 828 euró paletta tárolására alkalmas polcrendszer meglétével növelni tudjuk a készleteink mennyiségét, ami gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálásra ad lehetőséget a megbízóink felé. Szintén ezeket a tényezőket erősítené a 3 db digitális vonalkódolvasó eszköz. A beérkező termékeink mindegyikét ellátja a gyártó vonalkóddal. A vonalkódolvasók segítségével a meglévő vállalatirányító rendszerünkbe pillanatok alatt tudjuk regisztrálni az árukkal kapcsolatos mozgásokat. Jelenleg ezek a folyamatok több órát vesznek igénybe. Rengeteg időt és pénzt tudunk így megtakarítani. A Spanyol és Olasz termékeink miatt van szükségünk a hőszivattyús fűtésre, mivel ezek a termékek fagypont alatti hőmérsékletet esetén megrepednek és tönkre mennek. Többször előfordult, hogy le kellett selejteznünk termékeket, mert megsérültek a fagy hatására. A fűtés segítségével jelentős összeget tudunk megtakarítani az elmaradt károkból kifolyólag.

            A fentiekben röviden bemutatott eszközök segítségével jelentős mértékben növekedne  cégünk hatékonysága és termelő képessége. A burkolóanyagok piacán létfontosságú a vevők gyors, pontos minőségi termékkel való kiszolgálása. A megpályázott eszközök pontosan ezeket a tényezőket segítenék erősíteni. Hosszú távon a cégünk jelenlegi piaci részesedése a szolgáltatásaink javulásából kifolyólag nagy mértékben tudna növekedni.